Drick vin och studera historia

Genom historien har vi druckit mer alkohol än vad vi har druckit vatten. För att du ska känna historiens vingslag och komma i rätt stämning när du studerar och läser om olika händelser och människor i historien kan det vara passande att dricka vin.

Välj ett vin du gillar

Rent historiskt är rödvin det som varit det vanligaste. Men det finns också flera andra typer av viner som kan vara värda att prova. Vill du ha något mer milt kan ett rosévin vara passande för dig. Det finns rosévin i olika prisklasser på nätet där det finns ett brett utbud att välja bland. Där kan du även sortera vinerna efter popularitet, land eller önskade egenskaper. Du kan även se vad vinet passar till. Om du till exempel ska äta snacks under tiden du läser finns det viner som gör sig extra goda till exempelvis chips.

Förutom att du finner ett brett utbud av olika typer av rosévin finns det även andra typer av vin. Till exempel rött, vitt och mousserande vin. Oavsett vilket vin du väljer att slå upp i glaset kommer det att göra att stunden känns trevligare och likaså läsningen. Även om du läser om blodiga slag eller andra hemska händelser i historien. Det som är viktigt att tänka på om du ska dricka något samtidigt som du läser är att du bör vara försiktig. Särskilt om du läser gamla böcker. Men i övrigt är vin ett bra sätt att komma i stämning och du kan roa dig med din läsning.