Inspireras av Europas historia när du väljer tapeter

Europas historia är fyllt av enastående konst- och inredningsstilar. Varför inte ta med valda delar av denna rika historia när du inreder ditt hem? Nedan kan du utforska hur du kan använda tapeter i ditt sovrum för att återspegla olika historiska epoker.

Renässansen

Renässansen, som hade sitt ursprung i Italien på 1400-talet, är känt för sina vackra målningar och arkitektoniska mästerverk. För att välja tapeter som kan ge en känsla av denna era tänk på tapeter med klassiska fresker och motiv av konstverk från denna tid. De kan förvandla ditt sovrum till en plats som andas elegans och historia.

Viktoriansk charm i sovrummet

Den viktorianska stilen, uppkallad efter drottning Victoria av Storbritannien, är känd för sin detaljrikedom och dekadens. För att till en viktoriansk stil ska du välj tapeter med mörka, rika färger och komplexa mönster. Det blir som att kliva in i en 1800-tals herrgård varje kväll.

Skandinavisk enkelhet

Den skandinaviska designen präglas av rena linjer och en ljus, luftig känsla. Det är en stil som har djupa rötter i Europas historia. Tapeter för sovrum med minimalistiska mönster och jordnära färger kan skapa en lugn och avslappnad miljö som påminner om Skandinavien.