Klä dig historiskt modernt

Historia är ett av de mest spännande ämnena som finns. Det finns tusentals kategorier att nörda in sig på, och ämnet innehåller mycket information om massor av stort som smått. Kläder är ett exempel. Att studera hur olika kulturer har klätt sig och varför är ett brett och intressant ämne.

För dig om älskar historia kan det därför vara roligt att uttrycka din kärlek via kläderna. Det finns speciella grupper som klär sig tidsenligt vid sammankomster, exempelvis som vikingar, medeltida kungligheter eller 1700-talsmusiker. Det kanske inte är helt praktiskt att gå omkring i brynja om dagarna, men det går absolut att trycka historiska motiv på kläderna. Genom att beställa en t shirt med tryck kan du välja och vraka mellan en myriad historiska motiv helt efter tycke och smak. En kul present till dig själv eller kanske till en närstående som delar ditt intresse?

Klä dig historiskt modernt

På en t shirt med tryck går det att kombinera nutidens trender med historiska motiv. En svart t shirt med någon av historiens mäktigaste vikingar, drottning Kristina eller Gustav Vasa kan vara ett kul motiv. Det går också att zooma in på detaljer för att göra motivet mindre uppenbart men samtidigt snyggt, exempelvis ett örhänge, textilier eller ett svärd i en historiskt porträtt. En ny trend är att ta ett foto på sitt älskade husdjur och digitalt klä det i historiska kläder som sedan kan tryckas på canvas eller textil. Ett fint sätt att fira Fido på är att ha hans porträtt i full, historisk mundering tryckt på t shirten.