Odla kulturhistoria med rätt fröer

Att odla växter från fröer är inte bara ett sätt att skapa en vacker trädgård, det är också en resa tillbaka i tiden. Genom att välja svenska växter med historisk betydelse kan du odla och vårda kulturhistorien på din egen tomt. Här är några exempel på svenska växter som du kan odla och driva upp från fröer för att få en dos av historia i din trädgård.

Ett intressant företag att utforska när det gäller fröer är Florea. Florea specialiserar sig på att sälja fröer och erbjuder ett brett utbud av växter med historisk koppling. Genom att välja deras fröer kan du vara säker på att du får autentiska kulturväxter och blommor som har en plats i vår svenska kulturhistoria. Genom att odla dessa växter bidrar du till att bevara deras arv och historia för kommande generationer.

Missa inte lavendel

En specifik växt som kan nämnas är den vackra och doftande lavendeln, en växt som har odlats och använts i Sverige i århundraden. Lavendeln är inte bara en prydnadsväxt, den har också traditionellt använts för sina lugnande egenskaper och som en ingrediens i olika hantverksprodukter. Genom att odla lavendel från svenska fröer kan du få en direkt koppling till vår historiska användning av denna växt.